GstarCAD Standard

DWG kompatibilis 2D/3D CAD rendszer

Az AutoCAD LT megfizethető alternatívája

GstarCAD standard

Megfizethető licencek

Állandó licencek, frissítések…

GstarCAD standard

Kiegésztők/bővítmények

Kiegészítők, modulok és bővítmények

GstarCAD standard

Verzió összehasonlítás

GstarCAD Standard

GstarCAD standard

Technikai támogatás

Kérdések, vélemények, javaslatok…

GstarCAD standard

GstarCAD Standard


A leginkább megfizethető CAD szoftver

A GstarCAD Standard az egyik leginkább versenyképes megoldás univerzális 2D rajzolásra a piacon: az AutoCAD LT “legkötlséghatékonyabbnak” tartott alternatívája. A GstarCAD Standard verziója korlátlan lehetőséget biztosít a nemzetközi és egyedi szabványok szerinti 2D CAD rajzoláshoz (vonaltípusok, kitöltések, méretvonalak, sablonok stb.). Egyre több, korábban más CAD programot (pl. AutoCAD LT-t) alkalmazó felhasználó dönt a GstarCAD Standard mellett.

A GstarCAD-et úgy alkottuk meg, hogy a lehető leginkább emlékeztesse Önt az AutoCAD-re (parancsok, kifejezések, paletták, eszköztárak). A cél, hogy a jelenlegi AutoCAD felhasználók ne érezzenek domináns különbséget a két program között, ebből kifolyólag ne kelljen időt és pénzt fektetniük egy új CAD program megtanulásába.

Funkciók

Főbb funkciók

GstarCAD standard

Precíz rajzolás

A fontos pontok kijelölésével, koordináták kézi bevitelével, a rácsháló vagy az objektum pontjaira ugrással kontrollálható kurzor segítségével gyorsan, egyszerűen és hibák nélkül készíthet precíz műszaki rajzokat.

GstarCAD standard

Azonnali visszajelzés

Rajzolás, modellezés vagy a vázlatok módosítása esetén rögtön visszajelzést kap a programtól. Ha mozgatja a kurzort látni fogja a kívánt eredményt mielőtt azt elfogadná, vagy kilépne a parancsból.

GstarCAD standard

Összekapcsolt dimenzók

Az feliratozandó dimenzió típusának függvényében (vetületi, igazított, íves, szög, koordináták, ívhossz stb.) tudja elkészíteni a különböző méretvonalakat. Ha módosítja az objektumot, a méretvonalak automatikusan igazodnak a változáshoz.

GstarCAD standard

Meglévő tervek

A rajz alapjául szolgáló meglévő terveket DWG, DWF, DGN, PDF vagy raszterkép formátumból importálhatja. Az illesztési pont és a méret kalibrációja mellett az átlátszóságot is tudja kezelni. Ezt követően egyszerűen folytathatja a rajzolást és a méretek, mennyiségek jelölését.

GstarCAD standard

Gyorsabb módosítások

Készítsen különböző variánsokat. Az ablak- vagy keresztező kijelölés nagyon egyszerűvé teszi a kiválasztandó elemek másolását, nyújtását vagy tükrözését.

GstarCAD standard

3D tervezés

A GstarCAD alapvetően kétdimenziós, de figyelemre méltó 3D terveket is készíthet vele. Ezt a “bónuszt” kínálja a Professional verzió az eleve szofisztikáltabb 2D funkciói mellett.

GstarCAD standard

3D modellezés

Készítsen 3D modelleket testek kombinálásával. Az egyesítés, kivonás és összemetszés funkciók segítségével új, egyedi formákat kaphat. A testek elemzése az adott térbeli elem súlypontjára, térfogatára és inercianyomatékára vonatkozó információkat egyaránt szolgáltat.

GstarCAD standard

3D nézetek

A modellek interaktív megjelenítése, illetve a különböző vizuális ábrázolások (drótvázas, valós stb.) lehetővé teszik a 3D tervezési folyamat ellenőrzését, valamint a tervek prezentálásának eszközeként is szolgálnak.

További funkciók

GstarCAD standard

Dinamikus bevitel

Nem szükséges többé folyamatosan a parancssorra pillantani, koncentráljon a kurzor környezetére gépeléskor is. A dinamikus bevitelt az AutoComplete funkció is segíti: felkínálja a begépelt utasításrészlet alapján az ahhoz illő teljes parancsokat.

GstarCAD standard

“Nagyító” eszköz

A nagyobb méretű, sűrűbb rajzok készítésének és áttekintésének ideális eszköze. Használata lehetővé teszi, hogy a teljes rajz nagyítása és mozgatása nélkül is lehessen például vonalat húzni két távol eső pont között.

GstarCAD standard

Felhasználói felület

Alakítsa saját igényei szerint a menü tartalmát és a parancscsoportokat az egyes lapokon, listákban, valamint eszköztárakban. Készítsen teljes munkakészleteket a különböző feladatokhoz.

GstarCAD standard

Munkaterület

Használja a modern szalagmenüs felületetet (az egymáshoz kapcsolódó parancsok lapokon, azon belül csoportban kerültek elhelyezésre), azonban ha a korábbi AutoCAD verziókhoz van hozzászokva, egyszerűen állítsa a felhasználói felületet GstarCAD “Classic” módba.

GstarCAD standard

Beépített alkalmazásprogramozási felület (API)

Alkalmazást fejleszt az AutoCAD-hez? A GstarCAD-be integrált API (LISP, VBA, .NET, GRX – hasonló az AutoCAD Runtime eXtensionhöz /ARX/ C vagy C++ nyelveken írt programok esetén) használatával a váltás nem jelent nehézséget.

GstarCAD standard

Rétegkezelő

A műszaki rajzok elkészítése olyan, mintha pauszpapíron rajzolna. Alkalmazzon külön réteget mindegyik szakágnak egyetlen építési projekten belül – rajzai tiszák, rendezettek és könnyen olvashatók lesznek.

GstarCAD standard

DWG formátum

Nyissa meg a kollégáktól kapott, AutoCAD vagy AutoCAD LT segítségével készített rajzokat és készítse el a saját részét a GstarCAD-ben. Mentse el a tervet és küldje vissza. Nincs szükség importálásra vagy exportálásra, ezáltal tiszta és egyszerű a csapatmunka.

GstarCAD standard

Normák és szabványok

Készítsen DWT rajzi sablonokat az adott szabványnak, vagy normának megfelelő formátumú táblázatok, kótázási- és vonalstílusok, kitöltési minták, méretarányok, valamint címblokkok beállításával. Takarítson meg időt ezzel minden egyes új rajz készítésekor

Újdonságok és fejlesztések

GstarCAD 2022

GstarCAD standard

Fejlesztés az ábrázolásban (PLOT)

A GstarCAD 2022-ben jelentős fejlődésen ment keresztül a PDF formátumú vektorgrafikus ábrázolás, az áttetszőség, raszterképek ábrázolása valamint az elrejthető árnyalt ábrázolás. Az eredmény ezáltal sokkal precízebb.

GstarCAD standard

Kijavított raszter motor

A GstarCAD-be egy frissített raszter motor került beépítésre, ezáltal a program több képformátumot támogat és akár egymilliárd pixelből álló képek is beszúrhatók, illusztrálhatók, kiegészíthetők és pontosan ábrázolhatók.

GstarCAD standard

Méretvonalazó eszközök fejlesztése

A GstarCAD A méretvonalak terén is olyan fejlett parancsokat tartalmaz, mint a DIMREASSOCIATE, DIMREGEN, DIMCENTER. Ezek mellett használható a DIMLAYER utasítás, amelnyek segítségével a méretvonalak világosabbak és precízebbek lesznek.

GstarCAD standard

ACET felület

A GstarCAD már támogat 351 darab ACET (Autocad Express Tools) felületet. Ezáltal számos olyan eszközt és bővítményt használhat, amelyet ezekre a felületekre fejlesztettek.

GstarCAD standard

Kijavított többvonalas elemek

A GstarCAD 2022-es verziója lehetővé teszi a többvonalas elemek – például vonalak, vonalláncok, körök, ívek, ellipszisek, spline-ok – egyszerű rövidítését, vagy nyújtását.

GstarCAD standard

További változások:

  • – Rétegeszközök kijavítva
  • – SDI (Single Document Interface) mód elérhető
  • – Csoporteszközök kijavítva
  • – Fejlett CHANGEBASE parancs és még számos további funkció is elérhető
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

GstarCAD 2021

GstarCAD 2020

GstarCAD 2019

GstarCAD standard

Blokkok újradefiniálása

Mostantól a Design Center lehetővé teszi a blokkok gyors frissítését. Blokkok újradefiniálása esetén a név és az eredeti pozíció megtartásával, törlés és másolás alkalmazása nélkül is felülírhatja a módosítani kívánt tulajdonságokat. Ha az adott blokk egy újabb verzióját másolja be az aktív rajzba, nem a blokk frissül, hanem az adott rajz blokkdefiníciója.

GstarCAD standard

Helyesírás-ellenőrzés

A többsoros szövegdoboz (Mtext) már támogatja a helyesírás-ellenőrzést, ezt az opciót tetszése szerint be- és kikapcsolhatja. Nyelvtani hiba esetén egy piros vonal jelenik meg a szó alatt. A hibás kifejezést egyszerűen korrigálhatja egy alternatív szó kiválasztásával a javaslati listából, vagy a kérdéses mondatelem javaslati mezőbe történő beírásával.

GstarCAD standard

Munkaterület

Az új WORKSPACE paranccsal létrehozhat, szerkeszthet, elmenthet és alkalmazhat különböző munkaterületeket. Igényeinek és a munka követelményeinek megfelelően választhatja a szalagmenüs vagy a klasszikus megjelenést.

GstarCAD standard

Kijelölés módosítása

Az új SELECTIONCYCLING rendszerváltozó segít a részben vagy teljesen átfedő elemek közül a megfelelőt kijelölni, valamint további lehetőségeket kínál az elemkijelöléshez.

GstarCAD standard

Elérési út megadása rajz-összehasonlításhoz

A “Rajz-összehasonlítás” (CMP) parancs futtatása után kényelmesen megadhatja az összehasonlítandó fájlok elérési útját a parancssorban.

GstarCAD standard

Elrejtett üzenetek beállításai

A “Felhasználói beállítások” oldalon megnyitható “Beállítások” párbeszédablakban található egy új opció, a “Elrejtett üzelentek beállításai”, amely a korábban elrejtett rendszerüzenetek megjelenítési beállításait tartalmazza: elrejtés után az üzenet itt megtekinthető, adott esetben reaktiválható.

GstarCAD standard

MOVEBAK

Az új MOVEBAK rendszerváltozó a rajz biztonsági mentését tartalmazó BAK fájl célmappáját változtatja meg: a kijelölt mappába kerül az adott állapotot visszaállító fájl minden egyes automatikus mentéskor.

GstarCAD standard

Tervlapok importálása

A Sheet Set Manager lehetővé teszi, hogy más projektből közvetlenül “importáljon” tervlapokat.

GstarCAD standard

Kitöltéshez kapcsolódó rendszerváltozók

Számos új, kitöltéshez kapcsolódó rendszerváltozót implementáltunk a programba: HPANNOTATIVE, HPISLANDDETECTION, HPMAXAREAS, HPORIGINSTOREASDEFAULT, HPQUICKPREVTIMEOUT, HPLASTPATTERN, HPLAYER, HPLINETYPE, HPPICKMODE és HPRELATIVEPS.

GstarCAD standard

Jobb egérgombbal húzás módszere

A jobb egérgomb lenyomva tartásával más pozícióra húzott elemeket egyéb parancsok megadása nélkül helyezheti át vagy másolhatja, mindezt a gomb elengedésekor felugró listából egyszerűen kiválasztva.

GstarCAD standard

Alakzatok mentése

Az új MKSHAPE parancs a kiválasztott elemekből alakzatokat készít és ezeket el is menti. Az alakzatok relatíve egyszerű geometriaák gyors elérésére használhatók. A mentett .shp fájl mérete 2200 bájtot nem haladhatja meg, ha olyan alakzatot készít, ami ezt mégis megteszi, az MKSHAPE komplex geometriai formák segítségével fog egyszerűbb alakzatokat létrehozni.

GstarCAD standard

Nézetablak méretaránya

A VPSCALE parancs a paranccsorban megjeleníti egy tervlap kiválasztott nézetablakának valós méretarányát.

GstarCAD 2018

GstarCAD standard

Keresztmetszet parancs

A SECTIONPLANE parancs alkalmazásával 3D objektumok keresztmetszeteit készítheti el és 2D vagy 3D blokk-ként mentheti. A metszetet dinamikusan mozgathatja egy 3D modellen vagy felületen; a testen keresztül mozgatott aktív keresztmetszet segítségével egyszerűen ellenőrizheti/felmérheti azt.

GstarCAD standard

Új elrendezési lehetőségek

A szoftver lehetővé teszi a kiválasztott elemek téglalapszerű (RECTANGULAR), körkörös (POLAR) vagy “kijelölt útvonal” (PATH) elvű rendezett, rendszerszerű másolását. A parancs eredményobjektuma egy dinamikus blokk, amelnyek paramétereit (objketumok száma, távolsága stb.) egyszerűen lehet módosítani a szalagmenü és multifunkcionális kezelők segítségével.

GstarCAD standard

DWG konvertálás

A DWGCONVERT parancs segítségével egy vagy több kiválasztott rajzfájlt tud korábbi, vagy jelenlegi DWG verziókba konvertálni. Az újonnan készült fájl felülírhatja az eredetit, emellett pedig tömöríthető önkibontó EXE vagy ZIP fájlba hogy megkönnyítse egy teljes, több részből álló projekt állományainak együttes átalakítását.

GstarCAD standard

Fejlett vágó parancs

Az új CLIP parancs a kiválasztott objektumokat (blokkok, külső hivatkozások, képek, nézetek és PDF vagy DGN dokumentumok) a meghatározott határvonalakon elvágja. Az új, univerzális utasítás használhata kiválthatja az XCLIP, IMAGECLIP, VPCLIP, PDFCLIP, DGNCLIP parancsokat.

GstarCAD standard

Kitöltés hátraküldése

A HATCHTOBACK parancs segítségével az összes kitöltést a megjelenítési sorrendben utolsó helyre teheti, tehát egy egyszerű utasítással elérheti, hogy a kitöltések ne takarjanak ki semmilyen szöveget, címkét vagy egyéb grafikát az adott rajzon.

GstarCAD standard

Új elem létező objektumból

Az ADDSELECTED parancs a kiválasztott elemmel azonos típusú, és megegyező álatlános tulajdonságokkal rendelkező új objektumot készít, akár más geometriai paraméterekkel.

GstarCAD standard

Parancsismétlés

A MULTIPLE utasítás az Enter vagy a szóköz billentyűk lenyomása nélkül automatikusan ismétel egy parancsot, ameddig abból a felhasználó ki nem lép.

GstarCAD standard

Automatikus réteghez rendelés

Az tervezési folyamat optimalizálása érdekében az AUTOLAYER utasítás lehetővé teszi, hogy az egyes elemeket a definiált rétegekhez kapcsolt tetszőleges parancsok szerint automatikusan rendezze, akár utólag is.

GstarCAD standard

Parancs előnézet

Megmutatja, hogy az egyes objektumok a TRIM, EXTEND és HATCH parancsok végrehajtása után hogy fognak kinézni.

GstarCAD standard

Parancssor

Mostantól a RIBBONCLOSE és RIBBON parancsok felhasználásával el tudja rejteni, majd meg tudja jeleníteni a szalagmenüt. Ha egy parancsot gépel a parancssorban, számos kapcsolódó utasítást és változót tartalmazó lista jelenik meg a könnyű kezelés és kiválasztás, valamint a gépelési igény csökkentése érdekében.

GstarCAD standard

Nyomtatási stílusok megtekintése

Az oldalbeállítás-kezelő mostantól elérhetővé teszi a “Show Plot Styles” opciót: a rajzon belül az egyes tervlapokhoz különböző nyomtatási stílust adhat meg. E funkció nagy rugalmasságot biztosít Önnek, hiszen használatával az elemtulajdonságok felülírhatók, vagy szükség esetén e módosítások kikapcsolhatók.

GstarCAD standard

Tetszőleges átméretezés

A FREESCALE parancs segítségével megkötések nélkül, három módon méretezhet át egyes objektumokat vagy objektumcsoportokat: két irányban eltérő mértékben (Non-uniform), valamint téglalapra (Rectangular), vagy tetszőleges alakú területre (Free) illesztve. Ez a funkció a vonalak, körök, ívek, ellipszisek, vonalláncok és pontok esetében alkalmazható.

GstarCAD standard

Geometriai középpont

Az új “Geometric Center Snap” opció a tetszőleges poligonok geometriai középpontjának megtalálását elősegítendő került beépítésre a szoftverbe.

GstarCAD standard

M2LVPORT

Az M2LVPORT parancs a modelltérben kijelölt terület alapján készít nézetablakot a tervlaptérben, majd a beállított arány és hely függvényében kiszámítja annak nagyságát. E módszerrel gyorsan készíthet és beállíthat nézetablakokat a rajzáról.

GstarCAD standard

Sorrend alapú attribútum-felülírás

Az ATTINC parancs segít az egyes blokkok sorrend szerint módosítani kívánt tulajdonságának növekvő számokkal történő definiálásában, és a sorrendben következő további blokkok e attribútumainak automatikus felülírásában.

GstarCAD standard

Területi kimutatás (pl. helyiséglista)

Az AREATABLE parancs létrehoz a rajzterületen egy táblázatot (pl. helyiséglistát), amelybe a kiválasztott zárt objektumok automatikusan meghatározott területeit azonnali frissítéssel betölti.

GstarCAD Standard

A letöltés egyszerű. Töltse le a 30 napig ingyenes verziót és próbálja ki a szoftvert. Állandó licenc vásárlásakor választhat karbantartási opciót is, amely ingyenes technikai támogatást és frissítéseket biztosít a jövőben.

 

Próbálja ki a szoftvert vásárlás előtt

GONDOLKOZZON MOST

Érjen el jelentős megtakarítást a frissítéseken, technikai támogatáson, valamint további szolgáltatásokon az öröklicence mellé választott 365 AutoRenewal Subscription karbantartási opció segítségével.

365 AutoRenewal Subscription

Tudjon meg többet az éves licenckarbantartási szolgáltatás előnyeiről.