A GstarCAD 2024 lehetővé teszi az olyan 3D fájlok importálását, mint a STEP, vagy az IGES. Ezek mellett a GstarCAD javítja a tervezési hatékonyságot és a felhasználó élményt az optimalizált sebesség és minőség által, valamint a kibővített API kompatibilitásnak, a fejlesztett dinamikus bevitelnek és az állítható nézetablakoknak köszönhetően.

E nagyszerű újítások közül most a STEP és IGES fájlok importálásának képességét emeljük ki. A további GstarCAD 2024 újdonságokról ide kattintva olvashat.

Mi a STEP fájl?

A STEP egy 3D modellfájl, amely egy térbeli objektum minden adatát képes tárolni, például a színét, alakját, textúráját, anyagát. A STEP a Standard for the Exchange of Product Data (szabvány a termékadatok cseréjéhez) névből képzett betűszó, egy ISO szabványú formátum, amely számos CAD program segítségével megnyitható és kezelhető. Legtöbbször modellek megosztásához, szerkesztéséhez és 3D nyomtatásához használjuk különböző platformok és szoftverek között.

A STEP (Standard for the Exchange of Product Model Data) egy nemzetközi szabvány, amelyet a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (International Organization for Standardization – ISO) hozott létre, a szabvány definiálja, hogy a termékinformáció milyen módon jelenik meg és adódik tovább a teljes életciklus folyamán. A STEP fájlformátum-kiterjesztései a .step, .ste és a .stp.

Mi az IGES fájl?

Az IGES egy adatfájl, amely 2D és 3D tervezési információk megosztására alkalmas különböző CAD programok között. Az IGES a Initial Graphics Exchange Specification kifejezésből képzett betűszó. Ez egy szabványos formátum, amely ASCII szövegformátumban tárolja az információkat. Az IGES számos modelltulajdonság tárolására alkalmas, amelyek jellemzik például a felületet, dróthálót, térbeli testeket, vagy kapcsolási rajzokat. Ezt a formátumot általában mérnökök és tervezők használják, műszaki rajzok, tervek és modellek megosztásához.

Az IGES (Initial Graphics Exchange Specification) egy CAD (Computer-Aided Design) és CAM (Computer-Aided Manufacturing) rendszereken alapuló általános ANSI információközvetítő szabvány. A fájlformátum kiterjesztése a .igs és .iges.

A GstarCAD 2024 támogatja a STEP/IGES fájlok importálását, növelve platformunk 3D modell kapacitásait.

GstarCAD 2024 IGES/STEP telepítési útmutató

Kérjük zárja be a GstarCAD 2024 szoftvert, mielőtt a GstarCAD IGES/STEP csomagot telepíti. A GstarCAD IGES/STEP telepítési varázsló segítségével a kiegészítő könnyen és gyorsan telepíthető.

GstarCAD 2024: Hogyan importáljunk STEP fájlokat?

Hogyan importáljunk STEP fájlokat GstarCAD-be?

Számos oka lehet annak, hogy STEP fájlt importáljunk CAD szoftverbe. A STEP fájl egy 3D modellt tartalmazó fájl, amely az adott objektum összes adatát tárolni képes: alak, szín, textúra és anyag.

A STEP fájl kompatibilis különböző CAD eszközökkel és szoftverekkel, ez lehetővé teszi a könnyű megosztást és szerkesztést. A STEP fájlban továbbított modellek precízek, mivel az ívek adatainak pontos tárolásához az úgynevezett NURBS matematikai reprezentációt alkalmazza. Ez teljes 3D modellek mentésére és olvasására is alkalmas.

A STEP fájl beállításait módosíthatja és számos célból felhasználhatja, legyen szó vizualizációról, szimulációról, analízisről vagy gyártásról. A STEP fájlok CAD-be importálásával növelhető a munkafolyamatok hatékonysága és minősége.

Hogyan kell STEP fájlokat importálni? A kiegészítő installálását követően futtassa a GstarCAD-et és nyissa meg a STEP vagy IGES modelleket az alábbi metódusok egyikét felhasználva:

  • Válassza ki a STEP/IGES fájlokat a legördülő menü “Open” opcióján belül
  • Üsse be a STPIMPORT/IGSIMPORT parancsokat STEP/IGES fájlok megnyitásához
  • Nyomjon az “Import” menüre STEP/IGES fájlok importálásához.

Töltse le a GstarCAD 2024-et ingyen!

További információkért lépjen velünk kapcsolatba, javasoljuk próbálja ki az új próbaverziót is, A STEP/IGES bővítményt külön kell telepíteni, az ehhez tartozó telepítőfájl megtalálható honlapunkon. Ez a kiegészítő ingyenes, a GstarCAD licenchez jár.