A legjobb 2D CAD szoftver, amely ingyenes és egyszerű online

A 2D CAD egy számítógéppel segített tervezési alkalmazás, amelyet alkatrészek és szerelvények 2D-s rajzainak, alaprajzoknak és számos más célnak a gyártástól az építőiparig és azon túl is használnak.

A 2D CAD általános célú is lehet, átfogó eszközökkel vagy professzionális eszközökkel, amelyeket bizonyos iparágak számára terveztek a tervezési folyamat és a specifikusság további javítása érdekében. A technológia legújabb fejlődésével és a tervezők hatékonyabb eszközök iránti vágyával azonban egyre több felhasználót vonz az online 2D CAD szoftver.

Online 2D CAD szoftver

A webalapú alkalmazásokat már régóta használják, hogy segítsék a felhasználókat különböző területeken. Ugyanez történik a CAD iparban is – most az idő megváltoztatta a CAD felhasználók igényeit és a CAD szoftverek használatának módját is. A CAD online költözésének trendje és a potenciális ügyfelek száma növekszik.

Az online 2D CAD szoftver egy webalapú CAD megoldás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy webböngésző segítségével hozzanak létre, tekintsenek meg, szerkesszenek és jelöljenek 2D rajzokat. Az online 2D CAD szoftverek használata számos előnnyel jár a hagyományosakhoz képest, és ez magyarázza, hogy miért választja egyre több CAD felhasználó az online 2D CAD szoftvert.

Rugalmas

2D CAD rugalmasabb az online webalapú szoftverek használatában. Töltsön le egy szoftvercsomagot, és telepítse a szoftvert a számítógépre, majd futtassa a szoftvert, ha használni szeretné. Így működik a hagyományos 2D CAD szoftver, mint sok más szoftver, amelyet a számítógépén futtat. A szoftver a számítógép memóriájának egy részét lefoglalja, és a felhasználók nem férhetnek hozzá a szoftverhez azokon a számítógépeken, amelyek nem telepítették a szoftvert, kivéve, ha először telepítik.

A 2D CAD szoftver előnye, hogy sok szempontból nagyon rugalmas, mivel bármilyen számítógépen, bármikor és bárhol használhatja, amíg van webböngésző és internetkapcsolat. A hagyományos szoftverek letöltésekor és telepítésekor meg kell vizsgálnunk a rendszerkövetelményeket, hogy ellenőrizhessük, hogy a szoftver kompatibilis-e a számítógéppel, de ez nem probléma az online 2D CAD szoftverekkel, mert webböngészőre van telepítve.

Nincs frissítési gond

A felhasználók számára az egyik nagy probléma az, hogy a szoftvereket néha frissíteni kell, hogy újításokat kapjanak. Az online 2D CAD szoftvert nem kell frissíteni, mert ez egy webböngészőn alapuló webes alkalmazás, és ez segít pénzt megtakarítani a karbantartáson, és elkerülni a frissítéssel kapcsolatos problémákat is.

Költséghatékony

A CAD felhasználók csúcskategóriás professzionális számítógépeket vagy számítógépes munkaállomásokat is vásároltak annak érdekében, hogy elérjék a hagyományos CAD szoftver zökkenőmentes futtatását, ami meglehetősen drága. A webalapú alkalmazások költsége alacsonyabb, mivel az online 2D CAD szoftvert webböngészők számára hozzák létre.

Milyen online 2D CAD megoldások érhetők el?

Így az online 2D CAD szoftvernek van néhány pozitív aspektusa is, mint például a magas szintű kényelem és a könnyű használat. A projektfájlok a felhőben találhatók, és böngészőn keresztül kezelhetők bármikor és bárhol. Az online 2D CAD szolgáltatók irodai és otthoni használatra, valamint kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt léteznek. Íme egy rövid áttekintés azokról a főbb jellemzőkről, amelyekre figyelnie kell, amikor megpróbálja megtalálni a feladatához legmegfelelőbb online 2D CAD megoldást.

Ingyenes, vagy fizetős

Ingyenes vagy fizetős 2D CAD online megoldások? Ez lehet az egyik kérdése. Ez a felhasználó igényeitől függ. Ha van olyan ingyenes szoftver, amely képes kielégíteni tervezési igényeit, miért ne takaríthatna meg pénzt. Az a tény, hogy ha a fizetős szoftver több funkcióval és eszközzel rendelkezik, amelyek segíthetnek a jobb tervezésben és időt takaríthatnak meg – a fizetős szoftver jobban megfelelhet Önnek.

Ha a blogbejegyzés elolvasása után továbbra is nehezen tud választani az ingyenes CAD, vagy fizetős CAD között, kérjük, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.

Biztonságos felhő

A felhőalapú 2D CAD szoftvert nem töltik le a számítógépekre, hanem online tárolják, ahol a felhőszolgáltatóknak biztosítaniuk kell a felhőben lévő adatok védelmére használt bevált gyakorlatok betartását. Ez a másik dolog, amit szem előtt kell tartania, amikor online szolgáltatásokat keres.

Minőség megjelenítése

Ezért fontos, hogy az online 2D CAD alkalmazások ugyanolyan hatékonyan jelenítsék meg a minőséget, mint a hagyományosak, hogy a felhasználók úgy láthassák a rajz részleteit, ahogy kell.

Az online rendszerekben elérhető 2D CAD jellemzők és funkciók összehasonlítása

Számos kulcsfontosságú elemnek kell jelen lennie egy online 2D CAD alkalmazásban. A DWG FastView for web egy másik népszerű online 2D CAD rajzmegjelenítő, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szoftver telepítése nélkül megtekintsék és megosszák a 2D CAD rajzokat és 3D modelleket webböngészőkben. Ebben a cikkben felvázolunk néhány főbb jellemzőt, amelyek egyedülálló online CAD nézővé teszik.

2D/3D CAD dokumentumok egyszerű, web alapú megjelenítése

Hasznos a 2D / 3D fájlok megnyitásának támogatásában közvetlenül a böngészőben, letöltés vagy telepítés nélkül, miközben a felhasználók mindig a legújabb verziót használhatják a rajzok megtekintéséhez.

Platformok közötti rugalmasság

A projekt fájljai a felhőben tárolódnak, amelynek segítségével a felhasználó böngészőn, mobiltelefonon vagy számítógépen keresztül bárhol és bármikor elérheti azokat – kényelmesen, hatékonyan és biztonságosan megoszthatja vagy kicserélheti a rajzokat.

Egyszerű nyomtatás és kimentés

Több méret és mérés. Kivitel. a dwg formátum PDF, JPEG, PNG és BMP formátumba.

Hatékony és sokoldalú

Hasznos lehetőségekkel rendelkezik, mint például a rétegkezelés, a nagyító és a közösségi megosztás, amelyeket eldönthet, hogy használja.

A közvetlen hossz- és területmérés megfelel az alapszabványnak. A DWG FastView felületének egyszerűsége az egyik fő előny – a rajz- és szerkesztőeszközök, valamint a CAD-parancsok nincsenek túlterhelve felesleges funkciókkal, és könnyen csoportosíthatók sorokba. Könnyen belátható, hogy a szoftver sokféle iparágban és helyzetben használható.

Könnyen használható és könnyen érthető rendszer

Az online 2D CAD szoftver szintén egyszerű és könnyen használható – csak szerkesztenie, létrehoznia és megtekintenie kell a CAD rajzokat ugyanúgy, mint a hagyományos 2D CAD szoftvereket, de az egyetlen különbség az, hogy a felhasználók bármikor és bárhol hozzáférhetnek az online 2D CAD szoftverekhez webböngészőn keresztül bármely számítógépen, míg a felhasználók csak akkor férhetnek hozzá egy tipikus 2D CAD szoftverhez a számítógépen, ha a szoftver telepítve van.

Fokozott megosztás és jobb csapatmunka

Link másolása megosztáshoz, küldéshez csoporthoz vagy e-mailben a csapattagoknak.

A felhőn keresztül lehet hasznosítani az energiát.

Felhőalapú biztonsági mentés az adatok megosztásához vagy biztonságos tárolásának biztosításához veszteség nélkül. Lehetőség van a rajzok megnyitására a magánfelhőben a titoktartás és a biztonság fenntartása érdekében.

Következtetés

Egyszerűen fogalmazva, az online 2D CAD szoftvernek számos előnye van a hagyományos 2D CAD szoftverekkel szemben, és egyre inkább olyan eszközként használják, amely kényelmes és könnyen használható, és más értékekkel rendelkezik a hagyományos társaikkal szemben.

Próbálja ki a DWG FastView-t most!

Tudjon meg többet az online 2D CAD szoftver összes funkciójáról és jellemzőjéről, és próbálja ki az online 2D CAD szoftvert, hogy megismerje az általa kínált összes előnyt.