Az utóbbi időben CAD-szolgáltatóként egyre több olyan ügyfél keresett meg bennünket, akiket az AUTODESK cég kártérítési fenyegetésekkel vagy perekkel fenyegetett meg, főként a szoftvereik illegális használata miatt. Sok felhasználó hivatalos értesítést is kapott, bővebben itt olvashat. (** itt to be linked)

A különböző CAD / BIM szoftverek hivatalos forgalmazójaként szeretnénk megfelelően tájékoztatni minden meglévő és leendő felhasználót a használat módjáról, hogy Ön a törvényáltal védett legyen, és arról, hogy milyen jogai és kötelezettségei vannak az AUTODESK szoftverek használata során.

Szeretnénk, ha tisztában lenne a jogi vonatkozásokkal és a lehetséges problémákkal, amelyek az AUTODESK szoftver nem megfelelő vagy illegális használatával járnak:

  • Ellenőrzéshez való jog:
    Az AUTODESK szoftver használatával Ön elfogadta a Végfelhasználói licencszerződést (az úgynevezett EULA-t), amely lehetővé teszi az AUTODESK számára, hogy ellenőrizze a szoftver használatának megfelelőségét. Ez magában foglalja az Önnél történő ellenőrzés jogát is, 15 napos előzetes értesítéssel.
  • Felhasználói licencek optimalizációja:
    Az EULA-ban megengedettnél több licenc megadása vagy az EULA-val nem összeegyeztethető licencek használata a szoftver kötelező megvásárlását és további egyéb kártérítési költségeket eredményezhet. Nem szabad elfelejteni, hogy az AUTODESK-nek még a licencek nem szándékos, nem megfelelő használata esetén is be kell avatkoznia.

Hogy tud segíteni Önnek a GstarCAD csapat? 
Ha az AUTODESK programok, például az AutoCAD használatát fontolgatja, segítünk Önnek megtalálni a megfelelő választást, amely megfelel az Ön szakmai és licencelési igényeinek. A GstarCAD az AutoCAD nagyon népszerű helyettesítője. Olvasson többet erről a blogunkon. Az Ön lehetőségeitől függően tanácsot adunk a megfelelő CAD-szoftver kiválasztásához.

Mit tehet, ha már folyamatban van a bírósági eljárás?

Ha Ön is érintett a folyamatban, azt tanácsoljuk, hogy maradjon nyugodt. Mondjon el egyértelműen minden enyhítő körülményt, és próbáljon meg tárgyalni az AUTODESK-kel, hogy olyan megoldást találjanak, amely mindkettőjüknek megfelel.

CAD-szoftverszolgáltatóként nem áll módunkban megvédeni Önt, ha az AUTODESK illegális licencelési tevékenységet észlel, de segíthetünk Önnek az alapvető irányelvekkel és a legális licencelési megállapodásokkal.

Vegye fel a kapcsolatot szakosodott csapatunkkal, és egyeztessen egy konzultációt, ahol pontosan meghatározzuk az Ön egyedi követelményeit és igényeit.

Fontos, hogy előre megtegyük a dolgokat, hogy később ne legyenek problémáink.

Helyi CAD-szolgáltatóként elkötelezettek vagyunk amellett, hogy az út minden lépésében segítsük Önt.