CAD szoftver Linuxra?

Van CAD szoftver Linuxhoz. Igen, számos CAD (számítógéppel segített tervezés) szoftver opció áll rendelkezésre Linuxra, amelyek különböző típusú felhasználókat szolgálnak ki, a hobbistáktól a professzionális mérnökökig és építészekig. Íme néhány figyelemre méltó:

GstarCAD:

Ez új! A GstarCAD most Linuxon isműködik és még fejlesztés alatt áll. Jelenleg használhatja, de vegye figyelembe, hogy körülbelül 85% -uk került át Linux platformra. A következő hónapokban teljesen átkerül.

FreeCAD:

A FreeCAD egy nyílt forráskódú parametrikus 3D CAD modellező. Rendkívül sokoldalú és alkalmazások széles körét támogatja, beleértve a terméktervezést, a gépgyártást és az építészetet. Moduláris architektúrája lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bővítményeket telepítsenek a funkcionalitás bővítése érdekében.

LibreCAD:

A LibreCAD egy másik nyílt forráskódú lehetőség, de a 2D tervezésre összpontosít. Ideális egyszerű műszaki rajzok és vázlatok készítéséhez. Felhasználóbarát felületet kínál, és a fájlformátumok széles skáláját támogatja, így jó választás azoknak a felhasználóknak, akiknek egyszerű és ingyenes 2D CAD eszközre van szükségük.

BricsCAD:

A BricsCAD egy professzionális CAD szoftver, amely támogatja mind a 2D rajzolást, mind a 3D modellezést. Ez egy kereskedelmi szoftver, de robusztus funkciókat kínál az AutoCAD és a GstarCAD számára, így megfelelő választás azoknak a szakembereknek, akiknek fejlett képességekre és a DWG fájlokkal való kompatibilitásra van szükségük.

Mi az a Linux CAD szoftver?

A Linux CAD szoftver olyan kifejezés, amely a Linux operációs rendszer által támogatott tervezőszoftverek kategóriájára utal. Ezek a szoftvereszközök olyan szakemberek számára szükségesek, akiknek pontos építési rajzokat és műszaki vázlatokat kell rajzolniuk és tervezniük. A Linux egy népszerű operációs rendszer, amely a stabilitás, a biztonság és a nyitottság minden előnyével rendelkezik, és nagyon vonzó sok felhasználó számára, akiket nem érdekel a Windows használata, különösen CAD célokra.

Néhány CAD Linux szoftver nyílt forráskódú, és szabadon és ingyenesen megosztható, ami egy nyílt forráskódú közösség további támogatását, valamint a kód testreszabásának lehetőségét biztosítja. Ezek a 2D rajzolástól és a 3D modellezéstől a specifikusabb képességekig, például a parametrikus tervezésig, valamint a szerkezetek és alkatrészek FEA segítségével történő elemzéséig terjednek. Mindezek az eszközök a különböző iparágak, például a gépipar, az építészet és a terméktervezési ipar igényeit szolgálják.

Van néhány népszerű Linux CAD szoftvercsomag, például 3D modellezés és animáció a Blenderrel. Vagy például a BricsCAD / GstarCAD, amely egy 2D/3D opció rajzoláshoz és tervezéshez. Ezek a Linux CAD szoftveralkalmazások együttesen garantálják, hogy a Linux felhasználók rendelkezésére álljanak a rendkívül hatékony és sokoldalú CAD csomagok, amelyek megfelelnek és lefedik a szakmai igények széles skáláját.

Létezik AutoCAD Linuxhoz?

Nincs AutoCAD for Linux, amelyet az Autodesk fejlesztett ki, nincs natív verziója Linuxra. Az AutoCAD for Linux rendszernek azonban számos módja van:

Wine:

A Wine egy olyan alkalmazás, amely lehetővé teszi különféle Windows-alapú programok végrehajtását Unix-szerű operációs rendszeren, például Linuxon. A Wine használata az AutoCAD futtatásához lehetséges és működik, de előfordulhat, hogy nem stabil, vagy olyan problémákkal és funkciókkal rendelkezik, amelyeket az AutoCAD nem támogat. A kompatibilitás a verziótól függően eltérő; ezért a felhasználóknak javasoljuk, hogy tekintsék meg a Wine AppDB-t, hogy megértsék az AutoCAD használni kívánt verzióját.

Virtuális gépek:

A Windows futtatható virtuális gépen (VirtualMachine) a VirtualBox, a VMware vagy a KVM segítségével. Ha Linux rendszert használ, létrehozhat egy Windows rendszerű virtuális gépet a rendszeren, és futtathatja az AutoCAD programot ezen a virtuális gépen ugyanúgy, mintha natív módon futtatná az alkalmazást egy Windows rendszeren. Ez a módszer stabilabb és több funkciót támogat, mint a Wine, de érvényes Windows licencre és elegendő rendelkezésre álló erőforrásra van szüksége a rendszerben.

Kettős rendszerindítás:

Ha azt szeretné, hogy a Linux és a Windows is ugyanazon a gépen fusson, akkor kettős rendszerindítást kell végeznie a számítógépen. Így futtathatja a Windows rendszert a Windows termékkulccsal, hogy szükség esetén használja az AutoCAD programot, majd az idő hátralévő részében visszatérjen a Linux rendszerhez. Így az AutoCAD teljesen kompatibilis és teljesítménye biztosított.

Tény, hogy általában nincs AutoCAD for Linux , de ezek a módszerek lehetséges megoldásokat kínálnak az AutoCAD programot igénylő Linux-felhasználók számára. Ezenkívül számos Linux CAD alternatíva létezik, amelyeket felhasználhat munkájához, ha valami natív Linuxot szeretne.

A legjobb CAD szoftver Linuxhoz

A legjobb CAD szoftver Linuxhoz az Ön egyedi igényeitől függ. Van néhány CAD szoftver Linuxhoz, de lehet, hogy nem megfelelő az Ön számára. Ha olyan szoftvert keres, mint az AutoCAD for Linux, akkor lehet, hogy csak két lehetőség van, és ezek a GstarCAD és a BricsCAD.

A GstarCAD nemrég jelent meg Linuxra, és ingyenesen kipróbálhatja!

Próbáld ki a GstarCAD-et Linuxra!

A GstarCAD egy népszerű CAD szoftver, amely az AutoCAD-vel való nagy kompatibilitásáról, nagyszerű teljesítményéről és kedvező árairól ismert, és széles körben használják 2D rajzoláshoz és 3D tervezéshez.

A GstarCAD 2024 májusában jelent meg Linuxra. Próbálja ki a 30 napos ingyenes próbaverziót:

A GstarCAD for Linux-ról

A GstarCAD for Linux ugyanarra a magra épül, mint a Windows verzió, biztosítva a zökkenőmentes élményt átfogó funkciókkal és felhasználói felülettel. Mint mindig, a GstarCAD for Linux is kiemelkedik a teljesítmény, a kompatibilitás és az innováció terén, és rugalmas licencelési lehetőségeket kínál, így a legjobb választás a CAD (számítógéppel segített tervezés) szoftverek számára a Linux platformokon.

Kiváló kompatibilitás

A GstarCAD for Linux ismerős felületet és működési szokásokat tart fenn, lefedve a Windows verzióban található összes parancs mintegy 85% -át. A közelgő GstarCAD 2025 for Linux ezt tovább bővíti, lefedve az összes Windows funkció több mint 90% -át.

Ezenkívül a fájlformátumok széles skáláját támogatja, biztosítva a gyors átmenetet és a zökkenőmentes tervezési élményt Linuxon.

CAD szoftver Linuxra?

Kiváló teljesítmény

A fejlett technológiával és az optimalizált algoritmusokkal  a GstarCAD for Linux gyorsabb feldolgozási sebességet biztosít. Hatékony többmagos feldolgozásunk gördülékenyebb kezelést biztosít az összetett rajzokhoz, csökkenti a késleltetést és javítja a felhasználói élményt.

CAD szoftver Linuxra?

Robusztus API-k

A GstarCAD for Linux teljes mértékben támogatja a másodlagos fejlesztést a Linux környezetben, magas fokú egységet tartva fenn a Windows verzióval. Átfogó és rendkívül kompatibilis másodlagos fejlesztési interfészeket kínál Python, .NET, LISP, GRX és egyebek számára, megkönnyítve a zökkenőmentes platformok közötti fejlesztést.

CAD szoftver Linuxra?

Próbálja ki a 30 napos ingyenes próbaverziót, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot, ha további információra van szüksége: