A FreeCAD letöltése INGYENES. A FreeCAD a Fusion-höz vagy a SolidWorks-höz hasonló nyílt forráskódú, ingyenes CAD/CAM 3D modellező szoftver, letöltéshez kattintson az alábbi gombra.

Mi a FreeCAD?

A FreeCAD egy nyílt forráskódú, ingyenes, parametrikus 3D modellező szoftver. A FreeCAD letöltése ingyenes Linux, macOS és Windows operációs rendszerek esetén. Lehetőség van a szoftver funkcióinak Python programozási nyelvv segítségével történő bővítésére.

A FreeCAD ingyenes, azonban sajnos nem alternatívája az AutoCAD szoftvernek. Az AutoCAD főképp 2D, 3D rajzok, tervek, vázlatok és koncepciók elkészítésére specializálódott, míg a FreeCAD egy általános parametrikus 3D modellező program, azok számára, akiknek 3D modellek megtekintéséhez és véleményezéshez nem áll rendelkezésre kereskedelmileg elérhető megoldás.

FreeCAD ingyenes letöltése

Miért töltse le a FreeCAD-et?

1.1 A valóság igényét szem előtt tartva készült

A FreeCAD első sorban valós dolgok tervezésére készült. Minden modell valós mértékegységek (mikron, kilométer, inch vagy láb, vagy egyéb kombinációk) felhasználásával készül. Töltse le és használja kedvenc mértékegységeit!

A FreeCAD számos eszközt kínál nagy pontosságú testelemekkészítésére, szerkesztésére és exportálására (3D nyomtatásra, vagy CNC gyártásra), továbbá 2D rajzok és nézetek készítésére a modellről, valamint végeselemes (VEM) analízis futtatásához, és modelladatok (mennyiségek, anyagjegyzék) kinyerésére.

1.2 Fejlett testelem alapú geometriai rendszer

A FreeCAD-ben egy Open CASCADE technológián alapuló kifinomult geometriai motor található. Ez objektumok készítését és módosítását végző eszközök széles kínálatát tartalmazza, beleértve a logikai alapú műveleteket (Boolean), lekerekítést, formatisztázást, és sok más funkciót. Támogatja testek, határelemek (BRep), nem arányos racionális alapú götbék (NURBS) és felületek kezelését.

1.3 Parametrikus környezet

Minden FreeCAD objektum parametrikus, ami azt jelenti, hogy a formájuk számértékek, parancsok, kapcsolók, vagy más objektumok által befolyásolhatók. Minden változás lekérhető módon megy végbe, visszavonás és újbóli végrehajtás szerint is eltárolva a pontos modellezési előzmények megtartása érdekében.

1.4 Python programozás

Míg az alapfunkciók a robosztusság és hatékonyság érdekében C++ nyelven íródtak, a külső rétegek, munkaterek többsége és a programmag valamint a felhasználó felület közötti kommunikáció jelentős része Pythonban készült, egy változatos, felhasználóbarát könnyen tanulható programotási nyelven.

Python kód használatával egysoros parancsoktól kezdve teljes egyedi munkaterek és saját eszközök programozásáig mindent elérhet a FreeCAD-ben.

1.5 Számos fájlformátum támogatott

A FreeCAD lehetővé teszi, hogy számos olyan fájlformátumból importáljon elemeket, mint a STEP, IGES, DWG, DXF, SVG, SHP, OBJ, STL, DAE, IFC or OFF, NASTRAN, VRML, OpenSCAD CSG, és még sok más, a FreeCAD alapértelmezett FCStd fájlformátumát is beleértve.

1.7 Többfókuszú ökoszisztéma

A FreeCAD megannyi dedikált munkaterületet kínál a különböző olyan célokra, mint CSG modellezés, egyszerű 2D rajzolás, NURBS felületek készítése, építészeti vagy BIM modellezés, 3D nyomtatás, CAM és CNC, valamint pontfelhők feldolgozása, OpenSCAD fájlokkal történő munka, ipari robotok pályagörbéjének tervezése, végeselemes analízis futtatása és még sok más. A FreeCAD lehetővé teszi továbbá a közösség által fejlesztett kiegészítő munkafelületek és makrók telepítését és kezelését.

Töltse le a FreeCAD-et kezdje el új projektjét most!

1.8 A közösség által fejlesztve

A FreeCAD mindenki számára készült, a közösség által, teljesen ingyenes és nyílt forráskódú.

A fejlesztőkből, felhasználókból, moderátorokból és fordítókból álló közösség altal, a FreeCAD hatékony és szabad szoftverré tételének célja tükrében fejlesztett és karbantartott szoftver. Nincs üzleti érdek a döntések mögött, a felhasználó nincs rákényszerítve a szoftver frissítésére. Töltse le a FreeCAD-et!

Ha letölti a FreeCAD-et az összes projektje valóban az Öné lesz.

Ingyenes oktatóvideók

A FreeCAD letöltése ingyenes, próbálja ki! Ha nem használt korábban CAD-et, tekintse meg a FreeCAD YouTube-os oktatóvideóit.

FreeCAD letöltése

A FreeCAD letöltése ingyenes, próbálja ki! Ha nem használt korábban CAD-et, tekintse meg a FreeCAD YouTube-os oktatóvideóit. 

Nyomja meg a gombot a FreeCAD letöltéséhez

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha segítségre van szüksége.