GstarCAD STANDARD vagy GstarCAD Professsional? Melyik a megfelelő az Ön számára? A GstarCAD Standard és a GstarCAD Professional közötti különbség elsősorban a 3D CAD funkciókban rejlik. A Professional verzió több funkcióval segíti elő a 3D modellezést és szerkesztést: például ACIS modellezés, dinamikus blokkok, solprof, solview, soldraw.

A standard verzió olyan alapvető 2D rajzolási funkciókkal rendelkezik, mint például a tervezőközpont, szövegszerkesztés, rétegek vagy a sraffozás. A Standard verzió elegendő lehet az Ön igényeinek kielégítésére, ha nem használ 3D szerkesztési és modellezési eszközöket.

A GstarCAD Professional verzió néhány előnye:

3D modellezési eszközök

A GstarCAD Professional lehetővé teszi 3D modellek létrehozását, ACIS modellezést és szerkesztést, renderelést, szilárdtest-szerkesztést stb. A GstarCAD Professional-ben elérhetők az olyan parancsok, mint: POLYSOLID, PLANESURF, SURFOFFSET, CONVTOMEST, CONVTOSOLID, CONVTOSURFACE, CONVTONURBS. A Section Plane, Flatshot stb. is használható.

Megjegyezzük, hogy a GstarCAD Standard lehetővé teszi a 3D modellek és pontfelhők forgatását és megtekintését.

REGION parancs

A GstarCAD Professional támogatja a REGION parancsot. A REGION utasítás zárt objektumok, például vonalláncok, sokszögek, körök, ellipszisek, zárt spline-ok és koncentrikus körök kétdimenziós régióvá alakítására szolgál. A régió létrehozása után különböző háromdimenziós eszközökkel módosíthatja azt.

A REGION parancsot a menüből érheti el: Home > Draw > Region, vagy írja be az utasítást a parancssorba. A SHADE parancsot is használhatja a régió és a normál objektum közötti különbség megjelenítéséhez.

MASSDROP parancs

A MASSPROP a GstarCAD Professional programban található parancs, amely kiszámítja és megjeleníti a kiválasztott régiók vagy 3D-s szilárd testek tömegtulajdonságait. A tömegtulajdonságok közé tartozik a terület, a kerület, a térfogat, a középpont, a tehetetlenségi és statikai nyomatékok, a forgásközéppontok, a főnyomatékok stb. A MASSPROP segítségével elemezheti a tervezési objektumok fizikai jellemzőit.

Dinamikus blokk létrehozása/beillesztése/megtekintése/szerkesztése

A GstarCAD Professional lehetővé teszi a dinamikus blokkok teljes körű létrehozását, szerkesztését és megtekintését. A dinamikus blokkok olyan blokkok, amelyek a blokkszerkesztőben meghatározott paraméterek és műveletek alapján megváltoztathatják megjelenésüket és viselkedésüket. A dinamikus blokkok segítségével időt takaríthat meg, csökkentheti a fájlméretet és rugalmasabb terveket hozhat létre.

Töltse le a szoftverösszehasonlítást tartalmazó táblázatot!

További részletes információkért letöltheti a Standard és Professional verziókat összehasonlító dokumentumot.

Próbálja ki a GstarCAD-et ingyen!

Az ingyenes próbaverzió segítségével győződjön meg róla, hogy szoftverünk hogyan segíthet Önnek! Töltse le a GstarCAD-et, és használja 30 napig ingyenesen!