Hogyan importáljunk/exportáljunk tér- és területi adatokat rajzokba/rajzokból költséghatékonyan, egyszerűen és gyorsan?

Mi a Spatial Manager?

A Spatial Manager egy erős GstarCAD bővítmény, amely lehetővé teszi a GstarCAD felhasználóinak téradatok egyszerű, gyors és költséghatékony importálását, exportálását, módosítását és kezelését, valamint tartalmaz számos, a GstarCAD-ben eddig nem látott funkciót is.

A bővítmény egy könnyűsúlyú applikációként érkezik, amely a GstarCAD keretein belül üzemelve biztosítja térinformatikai adatok fájlok vagy adatbázisok és GstarCAD rajzok közötti importálásának és exportálásának lehetőségét, alaptérképek megjelenítését, alfanumerikus adatok és adatrendszerek kezelését, valamint számos további térinformatikai funkció alkalmazását.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az Export funkciók kizárólag a Spatial Manager Professional Edition-ben érhetők el.

GstarCAD – Hogyan importáljunk/exportáljunk téradatokat

Miért hasznos a Spatial Manager?

 • Importáljon téradatokat AutoCAD-be vagy GstarCAD-be Google Earth-ből (KML vagy KMZ), OpenStreetMapből (OSM vagy PBF), Shapefiles-ból (SHP), GPS-ből, Points-ból (megannyi formátumban), Excel-ből, Access-ből, ESRI ArcInfo®-ból, MapInfoból, GML-ből (GML vagy GZ), PostGIS-ből, SQL Serverből, SQLite-ból, valamint számos további térinformatikai forrásból
 • Exportáljon téradatokat AutoCAD-ből vagy GstarCAD-ből Google Earth-be (KML vagy KMZ), Shapefiles-ba (SHP), Points-ba (számos formátumban), MapInfo-ba, PostGIS-be, SQL Serverbe, SQLite-ba, és számtalan más további térinformatikai célszoftverbe
 • Koordináta-transzformációk – opcionális
 • Alaptérképek – hatékony és egyszerű használni
 • Helyek keresése
 • Domborzati funkciók, beleértve a magassági értékeket szolgáltató adatbázisokból származó 3D pontokat, DTM hálókat, kontúrokat stb.
 • Közzététel Google Earth-ön
 • Olyan alfanumerikus adattáblázatok, mint az AutoCAD XDATA. Kezeljen táblázatokat és adatmezőket. Lekérdezések. Adatbetekintő és szerkesztő funkciókat tartalmaz
 • Mentse el a feladatokat az importálási folyamatok tetszőleges számú megismétlésének érdekében
 • Interfész – egyszerű, intuitív, hatékony
 • Öröklicencek. Fizessen egyszer, visszatérő költségek nélkül

Hogyan importáljunk/exportáljunk téradatokat?

Hogyan importáljunk/exportáljunk tér- és területi adatokat GstarCAD rajzokba/rajzokból egy költséghatékony, könnyen használható, erőteljes és gyors eszköz segítségével.

Google Earth KML/KMZ, OpenStreetMap, GML, GeoPackage, XML, GPS, LiDAR, Excel, Access, PostGIS, SQL, WMS, TMS, WFS Servers, Shapefiles, Raster images, Esri ASCII, Esri Geodatabase platformokra/platformokból, vagy számos további adatforrás viszonylatában.

1. Téradatok exportálása GstarCAD-ből

Exportáljon objektumokat a rajzból téradatokat tartalmazó fájlokba vagy adatbázisba, a kapcsolt kiterjesztett entitásadatokat (EED) automatikusan alfanumerikus táblázatokba mentve.

A Spatial Manager™ GstarCAD-hez objektumokat exportál a rajzból téradatokat tartalmazó fájlokba vagy adatbázisba, a kapcsolt kiterjesztett entitásadatokat (EED) automatikusan alfanumerikus táblázatokba mentve egy varázsló segítségével, amely számos lépésben megegyezik az importálási varázslóval. Ily módon a felhasználó több más lehetőség melett kiválaszthatja és kijelölheti az exportálási paramétereket a céladatok definiálása érdekében.

Lehetősége van koordináták, hosszok vagy területek, az objektumokat tartalmazó rétegek, magassági értékek, blokkreferenciák nevének és attribútumainak, valamint szövegek és tulajdonságaik exportálására. Az objektumok automatikusan szűrésre kerülnek az exportálási folyamat során, valamint az adatillesztéshez szükséges geometriai műveletek is automatikusan végbemennek.

Olvasson tovább a téradatok exportálásával kapcsolatban ITT.

2. Téradatok importálása GstarCAD-be

Importáljon téradatokat új vagy meglévő GstarCAD rajzba GstarCAD objektumként és kapcsolt kiterjesztett entitásadatként (EED).

Spatial Manager™ GstarCAD-hez téradatokat importál új vagy meglévő GstarCAD rajzba GstarCAD objektumként és kapcsolt kiterjesztett entitásadatként (EED) gey hatékony varázsló segítségével, amely lehetővé teszi a szükséges importálási paraméterek kiválasztását, a rajzon megfelelően elkülönülő téradatok létrehozása érdekében.

Olvasson tovább a téradatok importálásával kapcsolatban ITT.

Az alábbi videóban megtekinthet egy alkalmazási példát a PostGIS adatbázisok különböző források alapján (Shapefiles, KML stb.) történő létrehozását elősegítő új funkcióról. A táblázatok exportálása után a teljes PostGIS adatbázis leképezése megjelenik a rajzon az eredmények ellenőrzése céljából.

Spatial Manager Ingyen – Próbaverzió

Próbálja ki a Spatial Manager bővítményt ingyen az alábbi gomb megnyomásával és telepítse a Próbaverziót. Kérjük győződjön meg róla, hogy rendelkezik-e már a számítógépére telepített GstarCAD-del.