A legtöbb új és leendő felhasználó gyakran felteszi a kérdést, hogy melyik GstarCAD licenc lenne a legmegfelelőbb számára. A verzió és a licenc kiválasztását elsősorban a munka jellege, a munkaterhelés mennyisége, a munkatársak száma, a számítógépes erőforrások és a költségvetési korlátok befolyásolják.

Szerencsére a GstarCAD többféle licencelési lehetőséget kínál a különböző igények kielégítésére. Biztos lehet benne, hogy minden ügyfél számára rendelkezésre áll legalább egy ideális megoldás. Olvassa el a következő cikket a különböző licenctípusok felfedezéséhez, és határozza meg az egyedi igényeinek legmegfelelőbb megoldást. Ez a cikk minden kérdésére választ ad, és segít a megalapozott döntés meghozatalában

GstarCAD Standard, Professional vagy Mechanical?

A GstarCAD Standard és a GstarCAD Professional közötti különbség elsősorban a 3D CAD modellezésben rejlik. A Professional verzió több funkcióval és képességgel rendelkezik a 3D modellek elkészítéséhez és szerkesztéséhez (ACIS modellezés), valamint több lehetőséget kínál a dinamikus blokkok kezelésével kapcsolatban.

Melyik GstarCAD licenc a megfelelő az Ön számára? Teljes körű útmutató új felhasználóknak

GstarCAD Standard

A GstarCAD Standard verzió tartalmazza a 2D-s rajzoláshoz szükséges összes alapvető funkciót, beleértve az általános fájltámogatást, a tervezőközpontot, a szövegszerkesztést, a rétegeket és a kitöltéseket. Ha nem használ 3D szerkesztési és modellezési eszközöket, akkor a Standard verzió kiválóan megfelelhet az Ön igényeinek. Ez a verzió különösen alkalmas olyan személyek számára, akik elsősorban műszaki rajzok előállításával és műszaki dokumentáció elkészítésével foglalkoznak.

Melyik GstarCAD licenc a megfelelő az Ön számára? Teljes körű útmutató új felhasználóknak

GstarCAD Professional

A GstarCAD Professional tartalmazza a Standard verzió összes funkcióját, valamint számos további lehetőséget kínál. Kifejezetten a 3D modellezéssel foglalkozó felhasználók számára készült, olyan térbeli parancsokkal kiegészülve, mint az kihúzás (Extrude), a lekerekítés (Fillet) és a logikai műveletek (Boolean). Ezen kívül ez a verzió lehetővé teszi a STEP és IGES fájlok importálását, és az egyéb fontos előnyök mellett továbbfejlesztett lehetőségeket kínál a dinamikus blokkok szerkesztésére.

További információkért kattintson ide!

Melyik GstarCAD licenc a megfelelő az Ön számára? Teljes körű útmutató új felhasználóknak

GstarCAD Mechanical

A GstarCAD Mechanical magában foglalja a Standard és Professional verziókban található összes funkciót, valamint számos kiegészítő funkciót, mint például a fejlett méretezés, elemtervezés, könyvtárak, sémák és anyagjegyzék. Ez a verzió elsősorban a gépészetre és gyártásra szakosodott CAD-felhasználóknak készült.

Melyik GstarCAD licenc a megfelelő az Ön számára? Teljes körű útmutató új felhasználóknak

Önálló, USB vagy hálózati licenc?

A program típusa (Standard, Professional, Mechanical, Architecture) mellett a felhasználónak döntenie kell a licencelés módjáról is. A licenc típusának megválasztása elsősorban a munkavégzés módjától és az alkalmazottak számától függ. Szerencsére a GstarCAD esetében többféle licencelési lehetőség áll rendelkezésre.

További információkért kattintson ide!

Ezen kívül felmerülő kérdések esetében kérjük vegye fel a kapcsolatot CAD-konzulenseinkkel!

1 Önálló licenc

Ezesetben a licenc egy sorozatszám formájában kerül az ügyfél rendelkezésére. A szoftveren belüli licenc aktiválásához egyszerűen be kell írnia a sorozatszámot. Lehetősége van a licenc másik számítógépre történő átvitelére, amihez a licencet a jelenlegi számítógépről deaktiválnia (Return) és az új számítógépen regisztrálnia (Activate) kell. Az aktiválást követően a licenc a számítógép merevlemezéhez kapcsolódik, így internetkapcsolat nélkül is használhatja azt.

Előnyök:

 • kiválóan alkalmas, ha a szoftvert csak egy gépen szeretné használni
 • ha a felhasználó nem gyakran vált számítógépet
 • a legolcsóbb licenctípus
 • egyszerű aktiválás
 • nem szükséges folytonos internetes vagy helyi hálózati kapcsolat

Hátrányok:

 • a licenceket nehezebb átvinni vagy áthelyezni egy másik számítógépre (a licenc másik számítógépre történő átvitelekor először a “Licenc visszaadása” gombra kell kattintani, és újra kell aktiválni a programot a másik eszközön)
 • ha a merevlemez valamilyen okból összeomlik, végre kell hajtani a licenc megújítási folyamatot (űrlap elküldése stb.), mivel nem lehetett a váratlan eset előtt deaktiválni a licencet.
 • kevésbé pénztárcabarát megoldás, ha több felhasználó van

2 USB hardverkulcsos licenc

USB hardverkulcsos licenc esetében az Ön sorozatszáma egy speciális pendrive-hoz kapcsolódik, így azt bármely olyan számítógépen használhatja, amelyen a GstarCAD telepítve van. Ha több helyen kell dolgoznia (irodában, otthon és építkezésen…), akkor az USB hardverkulcsos hordozható licenc a legjobb megoldás az Ön számára. Az aktiválás csak egyszer szükséges, és a számítógép automatikusan felismeri a licencet a későbbi felhasználások során, amikor az USB-t csatlakoztatják.

Előnyök:

 • kényelmesen váltható számítógépek között
 • nem szükséges internetkapcsolat
 • egyszerű aktiválás

Hátrányok:

 • Az USB hardverkulcs megsérülhet, vagy elveszhet
 • A licenc frissítése nem automatikus
 • A licenc elveszíthető, vagy ellophatják (ezesetben újból meg kell vásárolni az USB eszközt)

3 Hálózati licenc

A hálózati licenc lehetővé teszi, hogy több felhasználó egyetlen sorozatszámmal hozzáférjen a programhoz. A License Manager alkalmazás a helyi hálózaton belül egy megosztott szerverre települ, ahol a sorozatszám aktiválásra kerül. Ez a beállítás lehetővé teszi, hogy a programot több számítógépre telepítsék, és annyi felhasználó használhassa, ahány elérhető hely van. A License Manager nyomon követi a mindenkor használatban lévő licencek számát, a GstarCAD indításakor ellenőrzi, hogy van-e szabad licenc. Ha egy licenc szabad, akkor azt a felhasználóhoz rendeli a rendelkezésre álló licencek köréből. Amikor a felhasználó bezárja a GstarCAD szoftvert, a hálózati licenc helye ismét szabaddá válik, és egy másik felhasználó egy másik számítógépen használhatja.

Előnyök:

 • könnyebb adminisztráció és ellenőrzés, mivel az összes licenc egy szerveren van központosítva, nem pedig egy egyedi számítógépen
 • a licenc az iroda helyi hálózatához csatlakoztatott bármely PC-n használható
 • a licencek jobb kihasználása (a felhasználók bármely szabad licencet használhatják)
 • költséghatékonyabb megoldás, ha a vállalatnak több GstarCAD felhasználója van
 • a hálózati licenc “kölcsönözhető” (Borrow license) a szerverről, és bárhol használható (az adott hálózati licenc így egy bizonyos időre önállóvá válik).

Hátrányok:

 • ha a szerver összeomlik, vagy nincs internet, minden felhasználó elveszíti a hozzáférést, és nem tudja használni a licencet
 • ha az irodán kívül dolgozik, VPN-en keresztül kell hozzáférnie
 • lehetséges komplikációk a licenc aktiválásakor (biztonsági beállítások stb.)
 • drágább, mint egy önálló licenc

Öröklicenc vagy éves előfizetés?

A GstarCAD alkalmazkodik bármilyen típusú felhasználóhoz: örökös és bérelhető licenceket egyaránt kínál. Az bérelt licencek jellemzően éves előfizetéses alapon kerülnek értékesítésre. Az állandó licenc opció a pénzügyi előnyei és a korlátozások hiánya miatt a legkedveltebb megoldások közé tartozik.

1 GstarCAD öröklicenc

Az örökös licenc esetén egyszeri díjat fizet a licencért, és nem kell bérelnie a szoftvert. A licencelt szoftver határozatlan ideig az Öné, bár a szoftver új verziójára történő frissítés további költségekkel jár. Az állandó licenccel rendelkezők számára célszerű megfontolni az éves karbantartási és támogatási előfizetés – “365 AutoRenewal Subscription” – megvásárlását.

Ez az előfizetés tartalmazza a rendszeres szoftverfrissítéseket, frissítéseket és javításokat, valamint az elsőbbséget élvező professzionális távoli technikai segítségnyújtást aktiválási és licencproblémák esetén, valamint a GstarCAD szoftverrel kapcsolatos használati problémák megoldását, minden munkanapon 9:00 és 15:00 óra között.

A szoftver frissítése vagy a licenckarbantartás (365 AutoRenewal Subscription) nem kötelező, így a későbbiekben felmerülő anyagi kiadások nem merülnek fel, ha a felhasználó nem szeretné.

2. GstarCAD éves licenc (bérlet)

A GstarCAD előfizetési (bérleti) lehetőséget biztosít, amely egy évre vagy hosszabb időre bérelhető. Fontos megjegyezni, hogy a licenc bérlése esetén nem kötelező szerződést kötni. Az első vásárlástól számított egy év elteltével azonban a licenc lejár. Ha szeretné a licencet további egy évre bérelni, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal. Ha az éves licencet választja, VIP technikai támogatást és hozzáférést kap az összes frissítéshez.

Még nem biztos?

Reméljük, hogy a GstarCAD szoftver licencelési típusai és lehetőségeiről mindent elmondtunk.

Ha további segítségre vagy tanácsra van szüksége, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk!

Töltse le az ingyenes 30 napos próbaverziót, ha még nem tette!